Skip to content

Audi

August Horch ei tainnut vuonna 1910 autotehdasta perustaessaan tietää, minkälaisen legendan hän tulisi luomaan. Puhumattakaan perinnöstä, jonka hän jättäisi kaikille autoja rakastaville ihmisille. Horch ryhtyi valmistamaan autoja nimellä Audi, nimi kun oli suoraan Horch-sanan latinankielinen vastine. Suomeksi Audi tarkoittaa “kuuntele, kuulehan”. Audin historia itsenäisenä yhtiönä ei kestänyt kauaa, sillä 1930-luvulla Audi, DKW, Horch ja Wanderer yhdistyivät Auto Union AG -firmaksi. Kyseisiä yrityksiä symboloivat myös Audin merkistä tutut neljä rengasta.

Audin historiaa on kautta aikojen sävyttänyt monet fuusiot. Ensimmäisen fuusion jälkeen vuonna 1958 Daimler-Benz AG osti valtaosan 1930-luvulla perustetusta Auto Groupista. Daimler-Benz on taas kaikille autofaneille tuttu tietenkin Mercedes Benz -autoistaan. Audin ja Mersun yhteinen tarina ei ollut kovinkaan pitkä, sillä jo seitsemän vuotta myöhemmin Auto Unioniosta tuli Volkswagenin tytäryhtiö ja vuonna 1969 NSU sulautettiin Audiin. Audi on edelleen Volkswagenin omistuksessa ja tämä on leimannut merkin autonvalmistusta kaikki nämä vuodet.

Audin juuret

Audin juuret on monen muun saksalaisen automerkin lailla Baijerissa, Etelä-Saksassa. Audin päämaja sijaitsee Ingolstadissa, jossa myös yhtiön päätehdas on. Nykyisin Audi valmistaa autoja myös Neckarsulmissa, Saksassa ja tehtaita on myös Unkarissa, Belgiassa, Italiassa, Espanjassa, Intiassa, Slovakiassa, Thaimaassa, Venäjällä ja Kiinassa. Tietyt tehtaat ovat useimmiten keskittyneet vain tiettyjen automallien rakentamiseen. Esimerkiksi Slovakian tehtaalla valmistetaan vain ja ainoastaan Audi Q7-autoa, kun esimerkiksi Saksan tehtailla tuotannossa on puolestaan lukuisia erilaisia Audi-malleja.

Pikasilmäys tehtaisiin on varsin mielenkiintoinen. Esimerkiksi Intiassa valmistetaan lähes kaikkia Audin perusmalleja, kuten A3, A4, A6, sekä yhtiön maastoautoja Q3, Q5 ja Q7. Tämä selittyy tietysti sillä, että Intian kasvaville markkinoille ostajia löytyy runsaasti omasta takaa. Slovakian tehtaalla valmistetaan vain Audi Q7:aa ja Belgiassa vain pienintä Audi-mallia, A1:stä. Kiinassa tehdään kolmea Audi-mallia ja Saksan kahdella tehtaalla valmistetaan kaikkia Audi-malleja, myös automerkin erikoisversioita, kuten avoautoja ja muita harvinaisempia malleja.

Audin historian tunnetuimpia autoja

Audi on kuulunut maailman tunnetuimpiin automerkkeihin jo todella kauan, ja yhtiön historiaan mahtuu joukko varsinkin autoharrastajia kiinnostavia autoja. Eräs legendaarinen, jo historiaan painunut Audi-malli on D-Type, joka esiteltiin markkinoilla ensimmäisen kerran vuonna 1938. Tässä autossa on V12-moottori ja lähes 550 hevosvoimaa. Auto syntyi osana erästä Hitlerin projektia. Nykyisin auton hinta on erittäin kallis ja esimerkiksi huutokaupassa näitä malleja on myyty yli kuuden miljoonan euron hintaan. Auto muistuttaa avoauton ja vanhan ajan kilpa-auton yhdistelmää.

Ehkä kaikista tunnetuin Audi on legendaarinen Audi Quattro ja sen eri mallit. Quattroa valmistettiin vuosina 1980 – 1991, joten historian varrelle mahtuu paljon erilaisia malleja. Suomalaiset muistavat sen paitsi maantieautona, myös legendaarisena ralliautona. Audi Quattroa käytettiin erityisesti rallin B-ryhmän autoissa ja suomalaiskuskeista Audin ratissa nähtiin muun muassa Hannu Mikkola ja Juha Kankkunen 1980-luvulla. Näillä autoilla miehet saivatkin lukuisia maailmanmestaruuksia ja muita sijoituksia rallin MM-sarjassa. Suomalaisilla on täten erittäin lämpimiä muistoja Quattrosta.

Audi R8

Audilla on historiaa myös mahtavien rata-autojen valmistamisesta. Eräs tunnetuimmista rata-autoista on Audi R8 Le Mans Prototype, jota pidetään yhtenä autonvalmistajan parhaimmista rata-autoista. Tällä autolla on kisattu kaikkiaan 79 kisaa, joista se on voittanut 63. Samainen auto on voittanut kaikki Le Mansin kisat, joihin se on osallistunut. Se voitti myös American Le Man -sarjan vuosina 2000 – 2006. Aivan pikkurahalla tällaista autoa ei voi havitella, sillä vuoden 2012 huutokaupassa sellainen myytiin yli miljoonan dollarin hintaan.

Kun Audin R8 prototyyppi julkaistiin, ihmiset alkoivat käytännössä pyytää Audilta samanlaista autoa myös tavalliseen käyttöön. Tätä saatiin odottaa aina vuoteen 2007 asti, jolloin Audi toi markkinoille R8-mallinsa. Moni halusi R8:n pelkästään sen ulkomuodon takia, mutta kyseessä on todella laadukas luksusauto, joka kääntää edelleen katseita missä ikinä liikkuukaan. Alkuperäinen R8 vuodelta 2007 maksaa yhä edelleen käytettynä yli 60 000 dollaria ja R8-sarjan uusin malli on lähtöhinnaltaan yli 162 000 dollaria.

Audi A4

Audin perusmalli on käytännössä A4, joka on rakennettu Volkswagen Passatin pohjalle. Tätä autoa on saatavilla niin farmari- kuin Sedan-porrasperäisenäkin versiona ja sen hintaluokka on alkaen 31 000 euroa ilman autoveroa. Kyseessä on turvallinen ja varmatoiminen perheauto, joka on kuitenkin ehdottomasti ylellisemmän oloinen kuin Volkswagen-konsernin perheautot, kuten Passat tai vaikkapa Skoda Octavia. Audin A4-mallista on valmistettu myös tehokkaampi ja tyylikkäämpi urheiluversio Audi S4, jonka hintaluokka on alkaen noin 60 000 euroa.

Audin muita malleja

Audilla on automalleja moneen lähtöön. Aivan pienin Audi A1 sopii lähinnä sinkkutalouteen ja Audi A3 on myös kaupunkikäyttöön hyvin sopiva menopeli. Audi A4 on perheauto ja Audi A6 on sitäkin isompi perheauto, jossa on kuitenkin selvästi enemmän luksusta. Audi on viime vuosina ollut aktiivisesti mukana myös katumaasturimaailmassa. Audin maasturit tunnetaan nimellä Q. Pienin niistä on Q3, keskimalli Q5 ja kaikista kallein luksusmaasturi on Audi Q7, josta saa maksaa jo lähemmäs 100 000 euroa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *