Skip to content

BMW

BMW:n tarina on vertaansa vailla. Lentokonemoottoreita valmistavana yrityksensä aloittanut yhtiö on tällä hetkellä monikansallinen, kymmeniä miljardeja euroja tuottava luksusautojen, moottoripyörien ja lentokonemoottoriosien valmistaja. BMW on tunnettu innovatiivisista teknologiaratkaisuistaan, jotka ovat saaneet useita palkintoja. Yhtiö työllistää ympäri maailmaa yli 106 000 ihmistä. Yhtiön sadan vuoden historia ei kuitenkaan ole aina ollut pelkkää voittoa, vaan matkalle on osunut useita kompastuskiviä.

BMW:n eli Bayerische Motoren Werke AG:n päätoimisto sijaitsee edelleen Münchenissä, jonne baijerilainen Karl Rapp perusti vuonna 1913 lentokonemoottoripajan nimeltään Rapp Motorenwerke GmbH. Rapp erosi yrityksestä vuonna 1917, jolloin se nimettiin uudestaan Bayerische Motoren Werke:ksi (BMW). Vuonna 1922 yrityksen entinen osakas, Camillo Castiglioni, osti oikeudet BMW:n nimeen ja avasi oman yritystuotannon lentokonemoottoritehtaallaan. Tehtaalla alettiin valmistaa moottoreita busseihin ja rekkoihin, sekä maatalouskoneita ja pumppuja.

Autojen valmistus alkaa ja ensimmäiset mallit esitellään

BMW:stä tuli autovalmistaja vuonna 1929, kun se osti autotehdas Fahrzeugfabrik Eisenachin. BMW:n omat insinöörit alkoivat kehittää kuusisylinteristä mallia Fahrzeugfabrik Eisenachin valmistamasta Austin Sevens -tyylisestä autosta nimeltä Dixi. Ensimmäinen yrityksen tuottama kuusisylinterinen luksusauto näki päivänvalon vuonna 1936, jolloin maailmalle esiteltiin urheiluauto BMW 328. Lentokoneiden moottorit, moottoripyörät ja autot olivat yrityksen päätuotteita aina toiseen maailmansotaan asti. Sodan aikana yritys keskittyi lentokonemoottoreiden ja moottoripyörien valmistukseen.

Sodan jälkeen BMW pyrki nousemaan uudestaan valmistamalla polkupyöriä, kattiloita, pannuja ja muita kodintarvikkeita aina vuoteen 1948 asti, jonka jälkeen moottoripyörien valmistus käynnistettiin uudestaan. Autotehdas jäi Itä-Saksan puolelle ja neuvostoliittolaiset jatkoivat BMW:n automallien ja moottoripyörien valmistusta vuoteen 1955 asti. Myös BMW aloitti autovalmistuksen uudestaan ja vuonna 1952 esiteltiin luksusauto BMW 501 ja mikroauto Isetta. Myynti oli heikkoa ja autovalmistusta uhkasi myynti Daimler-Benzille.

Vaikeuksien jälkeen voittoon

BMW:n osakkaan Herbert Quantin mittava rahallinen sijoitus ja uusi luksusmalli BMW 700 olivat tarpeeksi voitokkaita, jotta toimintaa voitiin jatkaa. BMW esittelikin uusia ja menestyksekkäitä autotyyppejä: BMW New Classin ja BMW New Sixin. Yritys alkoi laajentua ostamalla vuonna 1966 autoyritys Hans Glas GmbH:n. Yrityksellä oli vahva pohja menestyä ja kasvua vauhditti erityisesti 1990-luvulla Rover-konsernin osto sekä lupa valmistaa luksusautoja Rolls-Royce -nimen alla.

Yrityksen menestyksen myötä päivänvalon näkivät myös monet legendaariset BMW-mallit. BMW New Class -mallisto jatkui 2000 C- ja 2000 CS-coupé -malleilla. Mallistoa laajennettiin yhä enemmän vuonna 1966 ikoniseksi muodostuneella BMW 2-sarjan urheiluautoilla. Sarja jatkui aina vuoteen 1976, jolloin valmistuksessa siirryttiin legendaariseen BMW 3-sarjaan. 1960-luvun lopun ja koko 1970-luvun ajan BMW jatkoi kehitystyötään ja esitteli uudestaan oman kuusisylinterisen rivimoottorinsa.

BMW:n matka nykypäivään

Vuonna 1973 yritys muutti nykyiseen, futuristiseen pääkonttoriinsa Müncheniin. Omaperäisen rakennuksen lempinimi on Nelisylinterinen, ja se sisältää myös yhtiön historiaa valottavan museon. Vuonna 1983 Nelson Piquet voitti ensimmäistä kertaa Formula 1 -maailmanmestaruuden Brabham-BMW -autollaan. 1990-lukua kuvasti vahva kasvaminen. BMW omisti vuosien 1994 – 2001 välillä brittiläisen Rover-konsernin. Sen myötä BMW valmisti Roverin tunnettuja malleja kuten Mini, Land Rover ja Rover.

Tuotantoa alettiin siirtää yhä kasvavissa määrin Saksan ulkopuolelle. BMW avasi ensimmäisen tehtaansa USA:han vuonna 1993. Vuonna 1999 BMW laajensi tehtaitaan myös Venäjälle ja myöhemmin vuonna 2004 Kiinaan. Vuonna 2005 avattiin uusi tuotantotehdas Egyptiin ja kahta vuotta myöhemmin myös Intiaan. BMW X3-mallia valmistettiin Itävallassa. Yhtiön aivot pysyivät kuitenkin Saksassa ja BMW lanseerasi Müncheniin oman tutkimus- ja insinöörikeskuksensa jo vuonna 1990.

Kohti hybridi- ja sähköautoja

BMW esitteli vuonna 2002 ensimmäisen Clean Energy -projektin myötä valmistuneen BMW 7-sarjan auton, joka käyttää polttoaineena vetykaasua. Samalla autojen moottoreita muunneltiin turboahdetuiksi tehopakkauksiksi. Merkin ensimmäisen täysin sähköllä toimivan kaupunkiauton, BMW i3:n yritys esitteli vuonna 2013. Ensimmäinen hybridiurheiluauto, BMW i8 valmistui vuotta myöhemmin. Vuonna 2016 valmistuneet G11 740e ja F30/F31 330e ovat ensimmäisiä tunnettujen 7- ja 3-sarjan pistokehybridejä.

BMW-autojen tunnusmerkkejä

BMW käyttää autoissaan pitkittäisasennettua kuusisylinteristä rivimoottoria. Yritys valmistaa sen rinnalla kahdeksan-, kymmenen- ja kaksitoistasylinterisiä V-moottoreita. Sarjoissa pääte ”i” kertoo kyseessä olevan bensiinimalli ja pääte ”d” viittaa dieselmoottoriin. Loppupääte ”A” tarkoittaa automaattivaihteistoa ja ainoastaan 7-sarjassa esiintyvä ”L” (lang) pääte tarkoittaa pitkää runkoväliä. BMW:n tunnetuin tuntomerkki on autojen munuaisenmuotoinen säleikkö. Alkuvuosien malleissa säleikkö oli korkea ja kapea kun taas nykyaikaisissa sähköautoissa se on umpinainen.

Nykyään valmistuksessa olevat automallit

BMW on yksi harvoista autovalmistajista, joiden autoissa on vain takaveto. Sen markkinointi on perustunut urheilulliseen ajettavuuteen ja etenkin 3-sarjaa pidetään merkin parhaimpana mallina. Tällä hetkellä yritys valmistaa 1-, 2-, 2 Active Tourer-, 3-, 4-, 5-, 6-, 7-sarjoja sekä i3-, i8-, M3-, M5-, M6-, 1M-, X1-, X3-, X4-, X5- ja X6-malleja. Vuodesta 2001 lähtien valmistuksessa on ollut myös uusi Mini.

Tulevat automallit

BMW X2 on yhtiön vuodesta 2017 lähtien valmistama crossover-tyyppinen automalli. Se sijoittuu automallien joukossa nerokkaasti pienemmän X1:n ja suuremman X3:n väliin. Malli esiteltiin ensimmäistä kertaa konseptina vuoden 2016 Pariisin autonäyttelyssä ja tuotantomallina vuoden 2018 Detroitin autonäyttelyssä. Myöhemmin tuotantoon tulee myös suurikokoinen maasturimalli X7, joka esiteltiin ensi kertaa konseptina vuonna 2017 Frankfurtin autonäyttelyssä. Sen tuotanto alkaa vuonna 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *