Skip to content

Ford

Ford on kaikille jollain tavalla tuttu automerkki. Ford Motor Company on vanha yritys, joka on selvinnyt monien vaikeuksien läpi nykymaailman ihmisten tietouteen. Kaikki alkoi yhden miehen liikeideasta. Henry Ford rakensi ensimmäisen automobiilin kotonaan Yhdysvaltain Michiganissa. Michigan on tunnettu autoistaan ja etenkin Detroit toimi aikoinaan autoteollisuuden keskuksena tuoden osavaltioon valtavasti työpaikkoja ja työnhakijoita ympäri maata. Täältä myös Henry Fordin perustama Detroit Automobile Company sai alkunsa. Myöhemmin nimeksi tuli Henry Ford Company.

Bill Ford, executive chairman of the Ford Motor Company and Jim Hackett (R), President and CEO, present the 2019 Ford Ranger during the Ford press preview at the North American International Auto Show in Detroit, Michigan, U.S., January 14, 2018. REUTERS/Rebecca Cook

Henry Ford ja tämän firma tunnetaan ennen kaikkea niin kutsutun “liukuhihnametodin” keksijöinä. Liukuhihnatyöskentely oli uutta ja nopeutti huomattavasti kaikkea tuotantoa. Autoja saatiin valmistettua paljon nopeammin ja kustannustehokkaammin kuin koskaan aikaisemmin. Aluksi ensimmäisten automallien hinnat liikkuivat noin 3000 dollarin puolin ja toisin. Liukuhihnatyöskentelyn ansiosta kustannukset kuitenkin putosivat hyvin alhaalle ja Success-automalli maksoi enää noin 250 dollaria. Tavallinenkin kuluttaja pystyi siis nauttimaan vauhdin huumasta uudessa autossaan ja Yhdysvaltojen autoilukulttuuri pysyi voimissaan.

Varhaiset vaiheet

Kuten sanottua, autojen ensimmäisinä vuosina niiden tuotanto oli hyvin hidasta ja kallista. Tämä näkyi myös kuluttajahinnoissa ja teki autoista tuotteita, joita vain harva pystyi ostamaan. Autoja valmistui vain pari päivässä. Vuonna 1913 Henry Ford Companyn tehtaalla oli jo yksinkertainen liukuhihnajärjestelmä ja tuotanto sujui nopeammin kuin koskaan aikaisemmin. Tämän järjestelmän avulla autojen kokoamisnopeus nousi kahdestatoista tunnista noin kahteen tuntiin. Autojen valmistuksessa päästiin jopa puoleen miljoonaan autoon vuositasolla. 1920-lukuun mennessä miljoonan raja rikkoutui.

Työläisten oli vaikeaa sopeutua autotehtaiden tuomiin muutoksiin ja työntekijöiden vaihtuvuus oli hyvin suurta. Oli myös selvää, että tuottavuuden kasvaessa yksittäisellä työntekijällä ei ollut enää samanlaista merkitystä kuin aikaisemmin. Koneet alkoivat hitaasti, mutta varmasti korvata työtä, jonka oli aikaisemmin voinut suorittaa vain ihminen. Koska uusia työntekijöitä oli kallista kouluttaa, haluttiin vanhat työntekijät pitää firman alaisina pidempiä aikoja. Näin ollen työntekijöiden palkat nostettiin viiteen dollariin tunnissa ja työaikoja parannettiin. Tämä toimi välittömästi.

Ensimmäisen maailmansodan jälkeinen Ford

1900-luku oli suurten sotien aikaa. Ensimmäisen maailmansodan sanottiin oleva “sota, joka päättää kaikki sodat”. Vaikka näin ei kuitenkaan käynyt, toi ensimmäinen maailmansota paljon teknistä kehitystä niin autojen tuotantoon kuin myös muuhunkin teknologiaan. Tämän lisäksi työntekijöiden oikeudet puhuttivat aiempaa enemmän. Autoilun alalla oli myös entistä enemmän kilpailua. Firman suurimpia osakkeenomistajia olivat Dodgen veljekset, jotka haastoivat Henry Ford Companyn oikeuteen saaden miljoonakorvaukset. Tämä toimii edelleen Yhdysvalloissa monen nykyisen oikeudenkäynnin ennakkotapauksena ja on maailmalla erittäin tunnettu oikeustapaus.

Ford alkoi menettää kilpailuasemaansa General Motors- ja Chrysler-merkeille ja oli tämän takia jopa taloudellisissa vaikeuksissa. Kilpailijoiden suurena etuna oli se, että ne myönsivät asiakkailleen luottoa, jotta nämä voisivat hankkia autonsa osamaksulla. Tämä oli ennenkuulumatonta ja valtavan suosittua. Monilla auton ostajilla ei olisi nimittäin ollut varaa ostaa autoa ilman osamaksun mahdollisuutta. Näin ollen Henry Ford Companyn oli pakko myöntyä samanlaiseen järjestelyyn vuonna 1927. Valitettavasti tämä oli kuitenkin hieman myöhäinen herääminen nykyaikaan.

1930-luvun lama

1930-luvun lama oli siihenastisen historian pahin koettelemus taloudellisesti. Valtava määrä aiemmin hyvin menestyneitä yhtiöitä joutui sulkemaan ovensa. Tämän lisäksi työttömyys vaivasi kaupunkeja ruton lailla. Ihmiset olivat vakavassa taloudellisessa ahdingossa, kamppailivat velkojensa kanssa ja moni yhtiö lopetti laman seurauksena toimintansa. Myös Henry Ford Company kärsi vakavasti laman seurauksista ja joutui lopettamaan lukuisten työntekijöidensä työsuhteet nopealla aikataululla. Tämän lisäksi Fordin tehtaiden tuotantoa supistettiin huomattavissa määrin. Lama vaikutti jokaiseen ihmiseen ja sai mielet synkiksi.

Henry Ford Company julkisti kiistanalaisen lausuntonsa sanoen, että työttömien tulisi nähdä enemmän vaivaa löytääkseen uutta työtä. Työläisten viha ja ahdinko johti Detroitin kaupungissa työläisten nälkämarsseihin, joissa työttömille vaadittiin apua ja parempia oikeuksia. Marssi yltyi väkivaltaiseksi ja poliisi kukisti kapinoitsijat voimakeinoin. Toinen maailmansota pysäytti koko Euroopan ja Yhdysvalloissa Ford päätti pysyä neutraalina kannanottojensa suhteen. Henry Ford oli sanonut, että sota on “ajanhukkaa” ja on parempi pysyä siitä erossa. Saksalainen siipi yhtiöstä sen sijaan leimautui natsi-Saksaa kannattavaksi.

Modernit kehitysvaiheet

Kun Yhdysvallat liittyi mukaan toiseen maailmansotaan, Henry Ford Company tuki maansa sotaponnistuksia innokkaasti. Juuri ennen kuin sota päättyi, Henry Ford kuoli aivoverenvuotoon. Hänen mielentilansa oli järkkynyt ja monet halusivat Fordin pois yhtiönsä johdosta pikimmiten. Maailmansodan jälkeen Fordilla oli maine korjattavanaan Euroopassa ja 1950-luvulla Ford esittelikin maailmalle kaikista suosituimmiksi kehittyviä mallistojaan, kuten Thunderbird-malliston ja myöhemmin Mustang-malliston. Vuonna 2006 Fordin perhe omisti enää noin 5 prosenttia yhtiön osakkeista suurten muutosten jälkiseurauksina.

Fordin parhaat taidonnäytteet

Parhaimmaksi Fordin koskaan valmistamaksi autoksi on usein äänestetty 1967 Lotus 49 Ford-Cosworth. Tämä auto kuuluu Formula 1 -autojen sarjaan ja on saavuttanut jopa legendaarisen maineen. Myös Mustang-mallin ja Thunderbird-mallin autot ovat elävinä jokaisen mielissä ja kiinnostavat edelleen autojen keräilijöitä ja harrastelijoita. Ford tekee nykyään niin ammattilaisajoon kuin vapaa-ajan harrastuksiinkin sopivia autoja, ja ottaa huomioon erilaisten ihmisten tarpeet. Kenties Fordin historia on kuitenkin yhtiön edelleen kiinnostavin valttikortti ja jakaa paljon mielipiteitä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *