Skip to content

Hypernopeat autot

Maailmassa on yli miljardi autoa. Suurin osa on aivan tavallisia, jokamiehelle tarkoitettuja kulkuneuvoja, joiden kriteereinä on luotettavuus, turvallisuus ja mukavuus. Jokainen edellä mainituista osa-alueista korreloi suoraan auton hintaan, eli mitä enemmän autoon sijoittaa rahaa, sitä paremmin kriteerit täyttyvät. Tavalliselle auton käyttäjälle ei auton potentiaalinen huippunopeus ole kovinkaan tärkeä, maantienopeudet ovat rajoitettuja, paitsi pienellä osalla Saksan autobahneja. Kun auton nopeus alkaa lähestyä 200 km/t, on ajaminen kaikkea muuta kuin rentoa matkantekoa.

Normaalin käyttöauton ominaisuudet eivät ole suunniteltuja huippunopeuksiin, vaikka tehojen puolesta se olisikin mahdollista. Aina kuitenkin on autoilijoita, sekä autonvalmistajia, jotka pyrkivät äärimmäisyyksiin. Urheiluautojen enemmistö on tehty vain hieman terävämmäksi ominaisuuksiltaan kuin tavalliset käyttöautot, samoin ulkonäöstä on tehty sporttisempi ja aerodynaamisempi. Sitten on autoja, jotka on todella rakennettu kulkemaan kovaa. Todella kovaa. Eikä näitä ole pelkästään kilparatakäytössä, kuten esimerkiksi Formula ykkösiä. Rahalla saa suorituskyvyltään F1 autoja vastaavia katukäyttöön rakennettuja urheiluautoja.

Nopein auto tulee Ruotsista

Tällä hetkellä nopein sarjavalmisteinen auto tulee Ruotsista. Koenigsegg Agera RS -nimeä kantavalle autolle on mitattu jopa 458 km/t nopeutta. Tämän verran nopeutta saavutetaan 1360 hevosvoimaisella moottorilla. 0 – 100 km/t sujuu alle kolmen sekunnin, joka on jo melkoinen kiihtyvyys. Ratakäyttöön tarkoitetut formula-autot suoriutuvat 0 -100 km/t ja vielä 100 – 0 km/t myöskin noin kolmessa sekunnissa. Ero selittyy teho/painosuhteesta, joka tekee F1:ä lyömättömän. Kun kerran on vauhtiin päässyt, ei liene niin kiireitä jarrutella.

Autojen nopeusennätys on noin kolme kertaa suurempi, kuin Koenigseggin huippunopeus, se on tehty vuonna 1997 ja on kokonaista 1223,67 km/t. Tämä nopeus on jo yli äänen nopeus, eikä sen tehnyttä Thrust-autoa voi juurikaan autoksi kutsua, pikemminkin pyörillä kulkevaksi raketiksi tai lentokoneeksi. Mutta palatkaamme tuotantoautoihin; Koenigsegg on siis tällä hetkellä nopeusennätyksen haltija. Haastajiakin on. Amerikasta tulee Hennessey Venom F5. Sen valmistaja on luvannut auton rikkovan maagisen 300 mailin rajan.

Perinteistä tehoa

Hennesseyssä on kokonaista 1600 hevosvoimaa takapyörille tuottava moottori. Varsin kunnioitettava määrä siis. Ainakin kun sitä vertaa perheauton noin reiluun sataan hevosvoimaan. Vaikkakin hevosvoimia tarvitaan, ei se ole ainoa kriteeri auton huippunopeuden saavuttamiseksi. Esimerkiksi Koenigseggissä oli “vain” 1360 hevosvoimaa, kun se teki nopeusennätyksen. Auton paino eli teho/painosuhde on myös tärkeä, sekä noissa nopeuksissa aerodynamiikka ja muut ajettavuuteen vaikuttavat tekijät. Kaiken täytyy olla tasapainossa. Ja auton täytyy myös olla ajettavissa normiteillä.

Kyseessä ovat kuitenkin tuotantoautot, joiden tarkoitus on tuottaa valmistajilleen voittoa. Eikä tämän tason autojen tekeminen ole mitään halpaa puuhastelua. Siksi myös ulosmyyntihinnat alkavat myös olla jokseenkin tähtitieteellisiä. Paitsi että jonotusaika esimerkiksi uusiin Koenigsegg-autoihin on yli neljä vuotta, täytyy ostajalla olla myös suhteellisen pullea lompakko. Koenigsegg Ageran hinta pyörii jossain 5000 000 dollarin tienoilla. Ei siis ihan jokapojan kauppakassi. Toki varmastikin monen unelma ja sellaisena varmasti myös tulee pysymään.

Yhteistyötä autonvalmistajien välillä

Näitä hyperautoja löytyy toki hieman edullisemminkin. Lamborghini Aventador on hinnaltaan maltilliset puoli miljoonaa dollaria. Tällä summalla saa auton, joka kiidättää ajajaansa 350 km/t, joka varmasti riittää vaativammallekin kuskille. Jopa 700 hevosvoimainen V12 moottori riittää myös kiihdyttämään auton 2,9 sekunnissa nollasta sataan, joten liikennevaloissa ei tarvitse jäädä ihmettelemään. Huimat 12 sylinteriä takaavat huippukiihtyvyyden mistä tahansa nopeudesta. Näitä autoja on Suomessa vain pari kappaletta. Suomen hinnoista kuitenkaan ei ole tietoa.

Noble M600 on brittiläinen supersport-auto, joka on ollut tuotannossa vuodesta 2010. Menopeli on varustettu Volvon V8 moottorilla, joka tuottaa parhaimmillaan rata-asetuksilla noin 650 hevosvoimaa. Volvon moottorin on rakentanut Yamaha ja moottoria käytetään myös Volvon XC90-mallissa. Huippunopeus tällä ohjuksella on valmistajan mukaan 365 km/t. Kiihtyvyys nollasta sataan on tälläkin vajaa kolme sekuntia. Tämän tehoiset autot vaativat myös jarruilta tehoa, ja voikin sanoa, että hidastuvuus on suuristakin nopeuksista riittävä tuuletetuilla hiilikuitujarruilla.

Esimerkkinä Bugatti

Kaikille autourheilusta ja nopeista autoista kiinnostuneille on Bugatti varmasti tuttu nimi. Klassisena nopeiden autonvalmistajana se on tiiviisti kehityksen kärjen tuntumassa mitä tulee hyperautoihin. Bugatti Veyron oli edellinen kärkimalli ja tämän hetken huippu on Bugatti Chiron. Sen 16 sylinterisessä moottorissa on peräti neljä turboahdinta ja se tuottaa reilut 1500 hevosvoimaa. Huippunopeutta löytyy yli 420 km/t. Autolla on myös tehty kiihdytys-pysähdys ennätys. Autolla kiihdytettiin 0-400km/t ja jarrutettiin 400-0 km/t 42:a sekunnissa.

Sähkö virtalähteenä

Hyperautojenkin kohdalla kehitys vaatii ympäristöystävällisempään suuntaa. Tänään on autoja, joissa on sekä sähkömoottori että perinteinen ottomoottori. Itse asiassa niitä on jo usealla valmistajalla, muun muassa Porschella, Mercedeksellä ja Ferrarilla. Myös täysin sähköiset supersportit ovat jo tätä päivää. Teslan huippumalli on täyssähköinen Tesla Model S P85D, joka antaa 691 hevosvoimaa ja kiihtyvyys nollasta sataan 3,1 sekuntia. Hybridi- ja sähkömoottorit ovat hurjassa kehitysvaiheessa juuri nyt ja ne ovat myös hyperautojen tulevaisuutta ja osaltaan jo tätä päivää.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *