Skip to content

Uuden auton ostaminen

Yksityisautoilulla on vankka jalansija suomalaisessa liikennekulttuurissa. Autojen yleisyyttä selittää ennen kaikkea karun Pohjolan pitkät välimatkat ja toisaalta usein nykyihmisen tarpeisiin riittämätön joukkoliikenne. Edes metrojen ja raitiovaunujen kyllästämässä Helsingissä ei välttämättä pärjää ilman autoa, jos sattuu asumaan sivussa parhaista liikennöintireiteistä. Ja kun samaan yhtälöön lyödään kahden työssäkäyvän aikuisen työmatkat ja lasten koulu- ja harrastusmenot, pelkkään julkiseen liikenteen turvautuminen on usein mahdotonta.

Auton omistaminen tuo vapautta ja yksinkertaisuutta arkeen, mutta ilmaista lystiä auton pitäminen ei ole: pitää maksaa autoverot, polttoaineet, liikennevakuutukset, talvirenkaat, huollot, katsastukset ja esimerkiksi mahdolliset turvaistuimet. Omat auton käyttötarpeet onkin syytä pakollisten auton käyttökulujen takia selvittää perin pohjin, jotta auto palvelee omassa käytössä vuosia. Hintalappua ei kannata sokeasti tuijottaa, sillä halvalta vaikuttava auto saattaa muuttua jonain päivänä rahareiäksi.

Internet on tehnyt autokaupoistakin helpompaa, mutta eri vaihtoehtojen kartoitus kannattaa aloittaa listaamalla ylös kaikki ominaisuudet, jotka autosta ehdottomasti täytyy löytyä ja joista ei voi tinkiä. Listan perään voi myös luetella vähemmän tärkeitä ominaisuuksia, jotka eivät ensisijaisesti ostopäätökseen vaikuta, mutta voivat lopulta kallistaa vaakakupin kahden muutoin tasavahvan vaihtoehdon välillä.

Kun lista on valmis, voi aloittaa varsinaisen seulomisen. Monilla internetin myyntisivustoilla on näppärä hakutoiminto, jossa autoja voi selata eri kriteerien perusteella ja tässä juuri laadittu lista tuleekin heti käyttöön. Vaikka listaan ei olisi saanutkaan kerättyä montaa kohtaa, esimerkiksi korimallin valinnalla (tai korimallivaihtoehtoja pois sulkemalla) pääsee jo hyvään alkuun. Usein auton koko on etenkin perheellisille ensimmäinen valintaperuste, mutta on myös muitakin seikkoja, jotka kannattaa ottaa huomioon ennen kauppakirjan allekirjoittamista.

Farmari, sedan vai joku muu?

Auton korimalli rajoittaa sen käyttötarkoitusta rajusti. Yksin asuvalle, lähinnä kauppareissuillaan autoa tarvitsevalle kuskille riittää kaksiovinen hatchback, joka ei taas lapsiperheen koko perheen autoksi sovellu millään muotoa. Hatchback on siis korimalli, jota Suomessa kutsutaan toisin myös “viistoperäksi” tai “pystyperäksi”. Esimerkiksi suosittu Peugeot 206 on yksi Suomen yleisimmistä hatchback-mallisista autoista. “Porrasperä” eli sedan on taas ehkä se kaikista klassisin auton korimalli ja niitä näkeekin liikenteessä eniten.

Farmarilla puolestaan tarkoitetaan autotyyppiä, jonka takaosa jatkuu normaalia pidemmälle ja sedanista poiketen sen katto ei “putoa” auton perälle tultaessa. B-ajokortilla ajettavista henkilöautoista farmari on ehkä kaikista monikäyttöisin, muttei aina käytännöllisin: farmarit ovat pääsääntöisesti aina sedaneita ja hatchbackeja pidempiä ja usein leveämpiäkin. Perheelliset sekä koiranomistajat suosivat usein farmareita niiden suuren tavaratilan vuoksi.

Bensa vai diesel?

Milteipä kaikki Suomen teiden autot kulkevat joko bensiinillä tai dieselillä. Sähköautojen ja polttoöljykäyttöisten kulkupelien määrä on häviävän marginaalinen verrattuna bensa- ja dieselmoottorillisiin autoihin. Vielä reilu vuosikymmen sitten näiden kahden polttoaineen hinnassa oli paikoitellen suuriakin eroja, mutta sittemmin erot ovat tasoittuneet. Suuret pakettiautot ja rekat toimivat käytännössä aina dieselillä, kun taas Suomen maanteillä liikkuvista henkilöautoista hienoinen enemmistö käyttää bensiiniä. Diesel on bensiiniä ympäristöystävällisempi polttoaine ja litrahinnaltaan (vielä) halvempaa, mutta dieselautoilijat maksavat erillistä käyttövoimaveroa ja sitä erilliskulua taas bensa-autoissa ei ole.

Se, kumpaan polttoainevalintaan kannattaa päätyä, riippuu aivan ajotavasta ja auton käyttöasteesta. Laskutavasta riippuen diesel on kannattavampi vaihtoehto, jos vuotuiset ajokilometrit ylittävät 15000–18000 rajan. Kaupunkiajossa bensiini on taas vihreämpi vaihtoehto, kun pitkässä maantieajossa diesel käy kukkarolle kevyemmäksi.

Automaatti- vai manuaalivaihteisto?

Euroopassa osataan ajaa manuaalivaihteisella autolla, mutta esimerkiksi Yhdysvalloissa kolmannen polkimen lisääminen kuskin jalkojen juureen tuottaa miltei paniikkia osalle autoilijoista. Atlantin toisella puolella suurin osa autoista onkin automaattivaihteisia ja niin myös yhä useampi Suomeen tuotu auto on automaattivaihteistolla varustettu. Arkiajon sujuvuuden osalta automaatti päihittää manuaalin kirkkaasti, mutta se näkyy myös hinnassa. Halvemmat manuaalivaihteiset autot puolestaan ovat omiaan päällystämättömillä metsäteillä ja muilla vaikeimmilla alustoilla. Jos siis kesämökki sijaitsee mutaisen kinttupolun päässä, voi olla parempi valita manuaalivaihteinen auto.

Automaattivaihteisto vaihtaa nimensä mukaisesti automaattisesti isompaa tai pienempää vaihdetta sisään moottorin kierroslukujen perusteella, jolloin tarkoituksellinen “huudattaminen” eli korkeilla kierroksilla ajaminen on vaikeampaa. Enemmistölle autoilijoista automaatti kuitenkin sopii mainiosti, mutta vaihteistotottumuksissakin on kyse mieltymyksistä: jotkut yhä pitävät manuaalivaihteistosta ja kokevat automaattiin vaihtamisen vaikeaksi.

Uusi vai käytetty?

Sanontaan “uuden auton arvosta putoaa puolet, kun sen ajaa kaupasta ulos” on varmasti moni törmännyt ja vaikka lauseessa onkin paljon liioittelua, piilee siinä myös totuuden siemen. Aivan kuten massatuotettujen tietokoneiden tai älypuhelintenkin hinnat, myös autojen arvo laskee nopeasti. Auton tuhansilla kuluvilla ja säännöllistä huoltoa vaativilla osilla on omat elinkaarensa ja jokainen ajettu kilometri ja jokainen uusi omistaja edistää auton luonnollista korroosiota ja ikääntymistä – huono ylläpito ja kuluttava ajotyyli vielä enemmän.

Uuden auton hankkimalla voi välttyä suurimmilta sudenkuopilta, mutta hankintahinta on tietysti iso verrattuna käytettyyn autoon. Käytettyä autoa ostaessa kannattaa myös turvautua Googleen ja etsiä tietoa automallin tyyppivioista ja selata autopalstoja, kuinka paljon kyseistä mallia myydään käytettynä, paljonko siitä maksetaan ja mikä on kilometrimittarin lukema.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *