Skip to content

Unelmana auto

Mikä on sinun unelma-autosi? Se on luultavasti eri mitä minun, ystäväsi, äitisi, isäsi, tai vaikkapa serkkusi. Unelma-autoja on maailmassa niin monta, kuin on niistä haaveileviakin. Moni vanhempi katsookin kauhulla yleensä nuoren lapsensa autoharrastuksia tai autokuumeita, sillä kyseessä ei ole välttämättä halvin mahdollinen harrastus. Autojen korjaaminen ja ns. “tuunaaminen” on kuitenkin äärimmäisen kiehtova laji, joka tarjoaa jopa työpaikkoja kasvavissa määrin tulevaisuudessa.

Seuraavassa artikkelissamme keskitymme muutamaan huippuautoon, josta jokainen teini-ikäinen poika on luultavasti jossain välissä elämäänsä haaveillut.

Lamborghini

Lamborghini, eli Lambo. Ylöspäin avautuvat “Lambo-ovet”, moottorin ylhäs murina, sekä äärimmäisen virtaviivainen suunnittelu. Lamborghini on italialainen automerkki, jonka omistaa Audi. Lamborghinin historia on kautta aikojen tunnettu siitä, että autojen hinnat ovat yleensä hyvin paljon korkeammat, kuin muiden urheiluautojen. Hauskinta asiasta tekee sen, että alunperin Lamborghini valmisti ainoastaan traktoreita, mutta päätti vaihtaa liiketoimintasuunnitelmaansa vuonna 1972, kun autojen kehittelemiseen alettiin sijoittaa enemmän varoja.

Lamborghinista tekee poikkeuksellisen myös auton sisusta, ei pelkästään tehokkaat moottorit. Vaikka auto näyttää ulospäin hyvin pieneltä, sen sisätilat ovat ihmisille yllättävän tilavat. Vaikka sanomme “tilava”, emme silti tarkoita, että sinne mahtuu perheesi, sekä koirasi, kun olette mökkireissulle lähdössä. Mutta mikäli haluat esimerkiksi istua mukavasti etupenkillä ja pelata vaikka näiden kasinoiden tarjoamia pelejä auton ajotietokonetta käyttäen, tämä onnistuu hyvinkin mutkattomasti. Jalkatilaa löytyy riittävästi, sekä auton vakiovarusteluun kuuluva wifi-reititin pitää huolen siitä, että internet-yhteys toimii koko ajomatkan ajan!

Camaro

Amerikan muskelia sisältävä Camaro, on USA:n ehkä tunnetuimpia autoja. Auton alkuperäinen valmistaja on Chevrolet ja varsinkin 60-70-luvun mallit ovat keräilijöiden, sekä autofriikkien suuressa suosiossa. Legendaarisin merkki on luultavasti vuoden 1969 SS Camaro, josta tehoa löytyy mm. 6 litran moottorin, sekä 500 hevosvoiman edestä. Auto on siis hyvin stereotyyppinen ilmentymä sanonnasta “American Muscle Car”. Jenkkien kehittelemiin muskeliautoihin lukeutuvat Camaron lisäksi mm. Impala, sekä Dodge Charger. Varsinaisia luonnon suurimpia ystäviä nämä autot eivät ole, sillä ison moottorinsa ansiosta pakokaasupäästöt ovat melko hurjissa lukemissa. Kovin suurta nautintoa itse ajokokemuskaan ei tarjoa, sillä 40 vuotta sitten ergonomiaan ei osattu aivan riittävän hyvin vielä panostaa. Mikäli kuitenkin etsit autoa joka kääntää päät kadulla, kannattaa valita auto moottorin koon perusteella!

Mercedes Benz

mercedes

Legendaarinen Mersu. Mersu on saksalainen autonvalmistaja, joka on yksi maailman tunnetuimpia tuotemerkkejä. Se on myös yleensä eräänlainen statussymboli, sillä mersulla ajavat ovat yleensä parempaa keskiluokkaa. Tällä ei tietenkään tarkoiteta vanhoja mersuja, joilla on ajettu jo miljoona kilometriä, vaan vähän uudempia Mercedeksen ajoneuvoja.

Mersu on parhaiten tunnettu tinkimättömästä laadustaan, sekä upeista muotoiluistaan. Mersun pitkä historia sijoittuu aina vuoteen 1926, kun yrityksen perustajat Karl Benz ja Gottlieb Daimler löivät hynttyynsä yhteen. Mercedes on kulkenut pitkän matkan päästäkseen siihen pisteeseen jossa se nyt on, sillä väliin on mahtunut myös muutama skandaalikin. Näistä viimeisempänä Volkswagenia koskeva pakokaasupäästöihin perustuva huijaus, jossa mm. Mercedes oli tietyllä tapaa osallisena.

Pelkästään yksityisen kuluttajien kosiskelulla Mercedes ei ole miljardien liikevaihtoansa luonut, vaan se on erittäin luotettava toimittaja myös rekkojen, sekä bussienkin osalta. Esimerkiksi Suomessa, n. 50% kaikesta linja-autoliikenteestä on mersuja, sillä niiden tarjoamaa luotettavuutta on vaikea saada muualta. Vaikka autot eivät varsinaisesti ole halvimmasta päästä, niiden pitkäikäisyys tarjoaa rahalle kuitenkin tarpeeksi vastinetta. Mersulla on myös äärimmäisen tehokas merkkihuoltoon keskittyvä franchising-ketju Suomessa, joten pystyt pitämään mersustasi hyvää huolta.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *